Pagina's

donderdag 1 juni 2017

Recept - Griekse yoghurt met banaan en havermout

Doordat ik Griekse yoghurt had gekocht voor de aardappelsalade kon ik er mooi nog iets anders mee maken. Het werd een yoghurt-banaan-havermout toetje. Beetje op dezelfde manier als het Koningsdagtoetje...


Je hebt nodig: 
- Griekse yoghurt (ong. 250 ml is genoeg voor 3-4 glazen, zelf schep ik het met een eetlepel erin)
- banaan (voor 3 glazen heb je ong. 1 banaan nodig)
- havermout (paar lepels is voldoende)

Vul je (wijn)glazen met een klein beetje yoghurt, strooi er wat havermout op, wat schijfjes banaan. Erna weer yoghurt, havermout, banaan tot het glas vol is. Zelf gebruik ik wijnglazen, omdat het meteen zo feestelijk staat en er een mooie hoeveelheid in gaat. Een groter (water)glas gaat vaak dusdanig veel in dat het als vervanging van lunch of ontbijt geschikt is, maar teveel is als vervanging van een toetje. Voor grotere glazen kies je uiteraard een grotere hoeveelheid :)!

Evt. bovenop nog een klein beetje havermout en een schijfje banaan rechtop, lepel erin en klaar...

Je kunt het toetje van tevoren maken, dan doe je de schijfjes banaan er later op, anders worden ze bruin.

Totale kosten: Griekse yoghurt ongeveer 50 cent en de banaan 30 cent. Totaal 80 cent voor 2-3 glazen.

Eet smakelijk!



9 opmerkingen:

  1. Lekker en voedzaam! Met een snufje kaneel op elk laagje havermout en op de bovenste laag wat honing er over sprenkelen wordt het nóg lekkerder;-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik had geen honing, maar is inderdaad een prima zoetstof! Thnx!

      Verwijderen
  2. Dit is ook een feestelijk ontbijt! Misschien voor een jarige?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, ook een goed idee! Weer eens wat anders en eindeloos te variëren met andere soorten fruit enzo :)!

      Verwijderen
  3. Of de havermout even laten staan in een laagje sap van een geschilde mango of restje fruitsap uit een blikje vruchten :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Mmmmm, klinkt ook lekker zeg, dank voor je aanvulling!

      Verwijderen
  4. mmmm, ziet er ook lekker uit! Ik zou het ook met honing doen. De ingrediënten heb ik in huis, dus....

    Groetjes,
    Marleen

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Vooral als je veel zoet gewend bent, is dat wel aan te raden. Wij zijn echter niet zo zoet meer (we lengen bijv. de frisdrank en sap aan met water, eten amper snoep, drinken koffie/thee zonder suiker, enz.) en vinden de banaan erin zoet genoeg :).

      Verwijderen