Pagina's

woensdag 11 april 2018

Makkelijke Moestuin - WINACTIE!! Doe gratis mee!

Gisteren liet ik jullie al zien hoe we een Makkelijke Moestuin zijn gestart. Ennn, ik beloofde een mooie winactie. Met absolute dank aan de Makkelijke Moestuin! Na een telefoontje met de vraag of ze een leuke actie hadden voor de lezers kreeg ik het aanbod deze boeken te verloten, hoe leuk is dat...


Maar liefst 4 exemplaren om te verloten:

In het boek de Makkelijke Moestuin (je vindt hier een inkijkexemplaar) vind je ontzettend veel informatie over deze moestuin. De methode, hoe je aan de slag gaat (incl. stappenplan), hoe je het kunt toepassen, hoe je de makkelijke moestuin als gevorderde kunt gebruiken, een uitgebreide groentewijzer met alle informatie en allerlei informatie over kiemen, zaden oogsten, hoe je belagers kunt voorkomen, enz. Oja en een superhandige zaaikalender waarin je op A3-formaat in 1 oogopslag alles kunt zien. 

Ik had dit echt eerder moeten weten... Voor nu heb ik het boek dagelijks even in m'n handen en zoek iets op. Een ideaal naslagwerk voor als je moestuiniert volgens bovenstaande methode. Ook als je niet exact deze methode gebruikt, is het een bruikbaar boek. Het leest vlot weg en geeft leuke ideeën. Ook de foto's en plaatjes zijn erg duidelijk. Een mooi kleurrijk boek (ook leuk om weg te geven!).

Hoe doe je mee met deze winactie?
Heel simpel: Door hieronder een reactie achter te laten. Als je anoniem reageert, laat dan in je reactie minimaal je voornaam achter. De verzendkosten neem ik zelf voor m'n rekening binnen Nederland. Vanuit het buitenland meeloten is alleen mogelijk als je óf een adres hebt waar ik het naar kan opsturen in Nederland óf wanneer je zelf het resterende bedrag van de verzendkosten voor je rekening neemt (oeii, ik weet anders niet goed waar deze actie eindigt ;))...

De actie loopt tot en met 30 april 2018 en alleen de reacties onder deze blog neem ik mee in de loting.

Doe je mee :)?

Actie is inmiddels gesloten. Lees hier wie de winnaars zijn.

Als je het leuk vindt om m'n blog te volgen; er zijn diverse opties:
1. Met een Google-account kun je rechts in beeld op de blauwe button 'volgen' klikken.
2. Met een e-mailadres kun je rechts bovenin in beeld je mailadres invullen en dan op de grijze button 'submit' klikken. Je ontvangt dan een mail als ik een bericht heb geplaatst (dit kan in je spambox terecht komen, dus houd het even in de gaten. Het komt vaak voor dat je pas 10-12 uur nadat ik een bericht online heb gezet pas een update krijgt in je mailbox).
3. Via Facebook. Als je daar een 'like' geeft, kun je me volgen, welkom!
4. In mijn Facebook-groep. Van harte welkom om lid te worden en mee te kwebbelen...
5. Ook op Pinterest ben ik te vinden. Welkom om me te volgen!

193 opmerkingen:

  1. O, dat zou ik heel leuk vinden wil ook heel graag moestuintje aanleggen en dit geeft net een laatste zetje zo'n mooi boek

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat ‘n leuk idee! Ik loot graag mee voor m’n zus, die dit goed kan gebruiken!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een mooie bakken hebben jullie gemaakt! Ik hoor veel goede verhalen over de makkelijke moestuin, hopelijk lever het jullie ook veel lekkers op! En leuke winactie, ik doe niet mee hoor, maar wilde nog even reageren op je bericht van gisteren :)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik doe graag mee. Ik wil al heel lang een moestuin maar ik heb werkelijk geen idee hoe ik dat moet aanpakken. Ruimte genoeg in onze tuin maar geen groene vingers...
    Het inkijk exemplaar ziet er aantrekkelijk uit.
    Leuk dat je de moeite neemt om zo'n actie op poten te zetten.
    Hartelijke groet, Yvonne

    BeantwoordenVerwijderen
  5. O wat een leuke winactie. Bij mij lukt het moestuin tuinieren om 1 of andere reden niet. En hopelijk met zo'n handig boek wel. Dus ik doe heel graag mee, met deze actie. Fijne dag. Mvg rianne reijm

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Al een paar keer een poging gedaan...met een kruidenrek ...met voorzichtig wat sla erbij. Maar niet echt een moestuin....ben erg nieuwgierig naar het boek. Doe graag mee.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik ben heel benieuwd naar je moestuinavontuur. Lees graag mee.
    Nog nooit heb ik het zo groot als jou aan durven pakken en doe ik het nu op stukjes lege tuin en in potjes.
    Mijn zwager hebben we wel een bak cadeau gedaan en hij houdt mij op de hoogte van zijn moestuintje. Ik zou dit boek heel graag voor hem willen winnen....

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Klinkt heel goed, voor mijn pas bevallen en verhuisde dochter en schoonzoon, met een grote tuin en mogelijkheden te over om te tuinieren en zelfvoorzienend te zijn.
    Groetjes Johanna

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Super actie, ik loot graag mee
    Marij

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Goedemorgen, hartstikke leuke actie ik doe dan ook graag mee! Groetjes Cynthia

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Nou, ik doe mee! Voor mijn schoonzusje die graag een balkontuin wil! Ga vooral door met zulke inspirerende blogs! Groet, Janneke V

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Gefeliciteerd met je nieuwe uitdaging! Het is heerlijk om zo uit de tuin_dicht bij huis_ gezond te koken.Daarbij zeer leerzaam voor je kinderen.Jarenlang heeft onze school met groep 7 moestuin project gedaan.Ieder kind was verantwoordelijk voor zijn eigen stukje.En ik zie ze nog trots thuis komen.Een zak gevuld met paar kromme wortels.sla en super grote radijs! Zelf hebben we geen ruimte er voor maar wel een bak met tuinkruiden.gr.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Toevallig had ik het van de week met een vriendin over dit boek. Klinkt als een ideale manier voor mij :)
    Ik loot graag mee!
    Odette

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Dat lijkt me ontzettend leuk. Mijn man heeft een moestuin en bij mij blijven de planten juist niet leven. ;-) Toch vind ik het prachtig om dingen te zien groeien. Wellicht helpt dit boek me?

    Fijne dag allemaal. Gelukkig bestaat er ook regen (genoet er dus van!), want als het van Adrianne en mij af had moeten hangen, dan groeide er niks. ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik was vergeten een naam te noteren: Joëlle

      Verwijderen
  15. Ik doe heel graag mee lijkt mee een heel vet boek.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Leuk! Zou hem graag willen winnen als beginnend tuinier. Anja

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Oh leuk! Jaren geleden had ik een mini moestuin op mijn balkon die floreerde maar sindsdien mislukt het helaas steeds. Inmiddels hou ik mijn planten in huis wel al een hele poos in leven, misschien dat het ook lukt met mijn mini moestuin met hulp van dit boek :)

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Oeh, ik ben vooral een leuker maar met deze actie doe ik heel graag mee! Vorig jaar is onze moestuin mislukt (grotendeels door de slakken) en ik kan dit boek goed gebruiken voordat ik besluit dit jaar maar stoeptegels te planten :-D. Groetjes, Toos.

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Wat een leuke actie, elk jaar proberen we weer een moestuintje aan te leggen. Maar elk jaar gaat het weer noet goed. Oeps.. Zal leuk zijn om een boek met handvaten te winnen. Maar voor iedereen zal het mooi zijn. Groet Anneke

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Ik heb het boek en doe niet mee met de verloting. Ik vind het een geweldig leuk en inspireren, praktisch boek. Ik heb sinds vorige zomer twee moestuinbakken en werk met de MM methode. Wij hebben de bakken gemaakt van trottoir tegels (rechtopstaand in de grond). Goedkoop en duurzaam, toegegeven wel iet minder mooi. Het is zo'n leuke manier van tuinieren en met een grote opbrengst. Al is het genieten van het opkomen van het zaaigoed ook al een beloning :-)
    Ik heb ook het boek Square foot Gardening. Dat was de inspiratiebron van Jelle. Maar voordeel van het MM boek is dat het voor de Nederlandse situatie is geschreven. Dat het (logisch) in het Nederlands is, dat maakt voor mij dan weer niet zoveel uit.
    Leuke verlotingsaktie!
    VeggieMo

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Leuke acties!! Ik wil het ook wel weer eens proberen. Vorig jaar ploegde ik een stukje tuin om voor de groente, zaadjes erin en groeien maar. Maar dat werkte dus niet. Nu ik huismoeder ben en jou enthousiaste lees, wil ik het wel weer eens proberen en er meer tijd in steken.
    Groet Tetsje Hoks

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Ik doe graag mee.

    H.gr. Johanna

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Wat een leuke winactie. Ik probeer al een paar jaar een moestuin te maken in onze tuin, maar met weinig resultaten tot nu toe. Een zon boek kan ik zeker goed gebruiken :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Drukte iets te snel op Enter!
    Zou graag meedoen, om ook eens te proberen of het wat voor ons gezin is!

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Het lijkt me een erg leuk boek! We hebben zelf een moestuin dus het zou goed van pas komen!
    Groeten van Coby

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Ik doe graag mee! We zijn een half jaar geleden verhuisd en hebben een iets grotere tuin gekregen en dus ook mogelijkheid voor een moestuintje! Van harte welkom dus zo'n handig boek!

    Groeten van Bianca P.

    BeantwoordenVerwijderen
  27. ja ik marja doe heel graag mee

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Ohh geweldig. Ik doe graag mee. Ik loop niet meer zo makkeljk en wil dit systeem op verhoogde bedden toe gaan passen. Dus dit boek zou helemaal super zijn.
    Groetjes,
    Jenna

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Dat zou super zijn zo'n boek. Wij hebben een aantal weken geleden bakken gemaakt en zijn nu aan het bedenken: Hoe gaan we die inrichten. Zo'n naslagwerk met alle info voor het tuinieren in bakken met rasters zou wel heel erg makkelijk zijn. Graag wil ik dus meeloten. Groetjes Kirsten van gilst

    BeantwoordenVerwijderen
  30. Ik doe graag mee met deze actie. Ik weck en mag ook graag inmaken, een moestuin(tje) zou heel fijn zijn. Yasr

    BeantwoordenVerwijderen
  31. Dat vind ik leuk! Ik heb geen groene vingers gehad en elk jaar mislukken de moestuintjes grandioos en kruiden en kamerplanten al helemaal niet. Toch kriebelt er altijd al iets dat ik de uitdaging toch een keer aan zou willen gaan. Met resultaat! Dus ik doe graag mee :)

    BeantwoordenVerwijderen
  32. JA!! Ik kan nog wel wat tips gebruiken uit zo'n fijn boek!

    BeantwoordenVerwijderen
  33. Ik loot ook graag mee!
    Carolien B

    BeantwoordenVerwijderen
  34. Dit boek zou ik graag winnen voor onze school, we hebben per klas een makkelijke moestuin op een hoekje van het plein! Mvg, Marielle

    BeantwoordenVerwijderen
  35. Ik doe graag mee! Groetjes, Janneke

    BeantwoordenVerwijderen
  36. Ha wat een leuke aktie. Tuinier al in bakken, maar er gaat nogal eens iets mis, zo'n boek als leidraad zou erg handig zijn

    BeantwoordenVerwijderen
  37. Ik doe ook graag mee! Onze moestuin leverde niet veel meer op, met name door een te uitbundige wilg in de tuin en derhalve gebrek aan zonlicht. De wilg is flink gesnoeid en ik wil de moed weer vinden.

    BeantwoordenVerwijderen
  38. Ha wat een leuke aktie. Tuinier al in bakken, maar er gaat nogal eens iets mis, zo'n boek als leidraad zou erg handig zijn

    BeantwoordenVerwijderen
  39. Marlies Mekelenkamp11 april 2018 om 10:45

    Ik doe graag mee. Want onze moestuin mislukt steeds helaas. We hadden de moed al opgegeven. Maar met dit boek wil ik nog wel een poging wagen, want het lijkt me super om groente uit je eigen tuin te oogsten.
    gr.
    Marlies

    BeantwoordenVerwijderen
  40. Wat een leuke actie!! Ik loot graag mee, zou graag een kleine moestuin beginnen in mijn achtertuin :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  41. Graag doe ik mee. Veelal haal ik boeken uit de "bieb" maar het in huis hebben van zo'n mooi boek is toch nét even wat handiger.
    Gr. Vera.

    BeantwoordenVerwijderen
  42. Wat ontzettend leuk, ik doe graag mee!
    Christine

    BeantwoordenVerwijderen
  43. Graag! Voor mijn vader Gerrit. Hartelijke groet, Tamara W. uit B.

    BeantwoordenVerwijderen
  44. Wat een leuke actie, wij moestuinieren in de zandbak, waar de kinderen te groot voor zijn en
    kunnen wel wat tips gebruiken.
    Anja

    BeantwoordenVerwijderen
  45. Oh onze kids vinden het geweldig.... we hebben ook juist bakken gemaakt in de achtertuin... Nu nog de groene vingers die ik niet heb....educatief is het in iedergeval en ik hoop dat het wat opbrengt... want ruim zitten we niet bij kas....We dingen graag mee voor het boek...Tineke

    BeantwoordenVerwijderen
  46. Oohhhh dat zou heel leuk zijn! Al regelmatig een poging gedaan om een moestuin te beginnen maar eindigt op niets. Dit jaar vol goede moed begonnen met moestuintjes van de supermarkt en zou het heel fijn vinden als het nu wel een keer lukt. Met dit boek zal dat vast goedkomen!
    Eten uit eigen tuin lijkt me geweldig! Ook om het mn kinderen te leren!

    BeantwoordenVerwijderen
  47. Antonia van den Berg11 april 2018 om 11:55

    Ha wat een leuke verloting we zijn net de tuin onder handen aan het nemen en vind het ook wel leuk om het op de mm manier te doen .. boek zou dan meer dan welkom zijn ook leuk om dit samen met de kids te doen.

    BeantwoordenVerwijderen
  48. Och ja.. ik doe mee! Ik ben gék op moestuinieren, ook al is het voor nu alleen nog maar op een paar vierkante meter beton. Binnen nu en een jaar hoop ik een heuse tuin ter beschikking te hebben om daarin - samen met de kinderen - helemaal los te gaan! Ze vinden het mini-tuinieren nu al geweldig, dus ja.. ik doe graag een worp naar deze prachtige prijs! ;o)

    BeantwoordenVerwijderen
  49. Wat een leuke actie.
    Wij zijn dit jaar gestart met het project "familie moestuinieren" wel zo gezellig, maar wij kunnen nog wel wat extra hulp gebruiken van Jelle.
    Groet, Carla

    BeantwoordenVerwijderen
  50. Ik loot graag mee voor zo'n fijn boek. We hebben vorig jaar al zitten 'rommelen' met groenten in de tuin, maar dat was niet echt een succes, terwijl het wel erg leuk was om te doen/zien. Hopelijk met zo'n mooi boek gaat het beter. Iris Smit

    BeantwoordenVerwijderen
  51. Ook ik doe graag mee! Kruiden kweken gaat bij mij prima maar een moestuin lijkt me geweldig! Groeten van Rommy

    BeantwoordenVerwijderen
  52. Wat een leuke actie :)
    Wij zijn dit jaar begonnen met het project "familie tuinieren" onze pubers helpen mee, wel zo gezellig.
    Maar we kunnen nog wel wat hulp gebruiken van Jelle.
    Groet, Carla de Boer

    BeantwoordenVerwijderen
  53. Leuk! Voor m’n man :) groetjes, Nelda

    BeantwoordenVerwijderen
  54. Oh wat leuk. We proberen hier wel wat dingetjes in de moestuin maar we zijn nog erg zoekende.

    BeantwoordenVerwijderen
  55. Ik loot heel graag mee! We hebben in onze tuin een appel en perenboom, bramenstruik en aardbeien. We zouden graag iets meer willen maar vinden het lastig om daar mee te beginnen. Zo’n boek zou heel goed van pas komen! Liefs Lisanne de L.

    BeantwoordenVerwijderen
  56. Wat een leuke actie en ik doe graag mee! Na een paar niet zo'n leuke maanden (bijna-fatale-bevalling en daarna baarmoederverwijdering en 2 sterfgevallen) ligt onze focus op wat echt belangrijk is in het leven. Onderdeel daarvan is gezond en lekker eten en veel buiten zijn. De makkelijke moestuin is daar ideaal voor. Mijn zoontje van 3 gaat het ook vast geweldig vinden. Hij is nu al dol op de moestuin potjes van de Appie. :-) Groetjes Lineke

    BeantwoordenVerwijderen
  57. Na je bericht van gister, kreeg ik wel veel zin om ook zoiets op te zetten. Daarom zou ik graag meedoen!

    BeantwoordenVerwijderen
  58. Wauw wat een superactie Aad ��

    Ik doe graag mee voor Mara en haar 3 Kids. Hoop dat ze het leuk vind

    BeantwoordenVerwijderen
  59. Dat lijkt me leuk!
    Groetjes Joanne v Schie��

    BeantwoordenVerwijderen
  60. Liesbeth Groothuis11 april 2018 om 13:03

    Het lijkt me een superleuk boek om.erbij te hebben voor mijn zoontje,die is.nu helemaal enthousiast met.zijn moestuin potjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  61. Ik had altijd een moestuin. Maar toen ik alleen kwam te staan werd zo’n lap veel te groot, dus is hij opgedoekt. Tot mijn grote verdriet mag ik wel zeggen, want ik vond het geweldig om te doen. Wat ik begrijp is de Makkelijke Moestuin bij uitstek geschikt voor alleenstaanden. Dus ik ding graag mee. Ik ben bekend op fb als Veronica Kouwenhoven.

    BeantwoordenVerwijderen
  62. Je gaat heel veel reacties krijgen maar ook ik doe mee....wie niet waagt wie niet wint

    BeantwoordenVerwijderen
  63. Leuk, lijkt me wel wat voor de kinderen :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  64. Ook ik zou het heel leuk vinden om een boek te mogen ontvangen. Gr. Kirsty

    BeantwoordenVerwijderen
  65. Ik doe graag mee.

    Groetjes Geertje

    BeantwoordenVerwijderen
  66. Graag doe ik mee met deze actie, ben ook zelf niet behept met enorme groene vingers. Tips zijn dan altijd welkom. Petra Baltesen

    BeantwoordenVerwijderen
  67. Graag! Wil ook steeds beginnen, maar twijfel of ik het kan/kan volhouden.

    BeantwoordenVerwijderen
  68. Leuk! Ik doe graag mee... het boek gaat dan wel naar manlief ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  69. Leuk, we doen mee, groetjes Anneke

    BeantwoordenVerwijderen
  70. Na je bericht van gister, kreeg ik wel veel zin om ook zoiets op te zetten. Daarom zou ik graag meedoen!

    BeantwoordenVerwijderen
  71. Leuk deze actie Adrianne!
    Lijkt mij een handig boek.
    Groetjes Jannie den Butter

    BeantwoordenVerwijderen
  72. Leuk deze actie en na wat ik gister heb gezien op je blog doe ik graag mee aan de loting,groetjes Lena

    BeantwoordenVerwijderen
  73. Ik doe graag mee. Groetjes Lotte

    BeantwoordenVerwijderen
  74. Het lijkt me erg handig en ik doe graag mee. Succes!

    BeantwoordenVerwijderen
  75. Oh ja dit boek zou ik graag willen winnen! Ik ben net vorig jaar begonnen met moestuinieren... en ik heb nog niet veel kennis, met dit boek gaat het vast lukken!
    Gr. Arendje

    BeantwoordenVerwijderen
  76. wat leuk dat je deze winactie hebt geregeld! Ik zou het ook leuk vinden om een boek te winnen. We zijn ook net een paar weken geleden gestart met een zelfgemaakte bak met MM-mix!

    BeantwoordenVerwijderen
  77. Ik zou hem heel graag willen voor mijn zoon van bijna 10! Hij experimenteert al 2 jaar, maar kan zo'n boek wel gebruiken. En het inspireert mij vast om hem hierbij te helpen!

    Groet,Tiny

    BeantwoordenVerwijderen
  78. Ik doe ook graag mee. Groetjes Hendrikje

    BeantwoordenVerwijderen
  79. Wat een leuke actie, met dit boek zouden we nog meer kunnen leren over onze makkelijke moestuin! Wij loten graag mee :)

    BeantwoordenVerwijderen
  80. Ik doe ook graag mee!
    Irma

    BeantwoordenVerwijderen
  81. Ik loot heel graag mee! Mijn (moes)tuin gaat nu zijn (haar?) vierde zomer in, en ik rommel nog steeds maar wat aan. Misschien gaat het met dit boek dan toch eindelijk wat worden?

    BeantwoordenVerwijderen
  82. Ook ik doe graag mee. Pas een moestuin bak aangeschaft, dus ben benieuwd ;-)
    Pia

    BeantwoordenVerwijderen
  83. Dat boek zou ik graag hebben; wat een leuke winactie. Ik doe mee.

    BeantwoordenVerwijderen
  84. Graag loot ik mee voor een exemplaar. Dit jaar wil ik met de kinderen een moestuin(tje) beginnen. Ik kan wel wat informatie en adviezen gebruiken! Groetjes Sandra

    BeantwoordenVerwijderen
  85. Wat leuk! Ik ben net begonnen met m n moestuintje en zo’n mooi boek zou een leuke inspiratie zijn. Groetjes Christine

    BeantwoordenVerwijderen
  86. wij loten heel graag. aardbeien en kruiden lukken prima nu de rest nog.
    groeten helen van ingen.

    BeantwoordenVerwijderen
  87. Wauw�� Na het blog van gisteren begon het al behoorlijk te kriebelen.. we hebben wel een stukje grond voor een moestuin maar tot nu was het nog geen succes..kan wel een steuntje in de rug gebruiken�� Nicky

    BeantwoordenVerwijderen
  88. Leuke actie! Ik doe ook graag mee! Annemarie

    BeantwoordenVerwijderen
  89. Ik loot graag mee voor het boek. Op mijn werk kunnen we deze goed gebruiken om met de kinderen een moestuin aan te leggen.

    BeantwoordenVerwijderen
  90. Dit boek zou op het juiste moment komen mocht ik het winnen, graag :-) Onze zoon start 7-mei op de basisschool en op woensdagen is hij vrij, ik had bedacht op die woensdagen dan een moestuin in onze tuin te gaan maken samen met hem. Lekker en gezond eten, maar ook leert hij zo veel over de natuur en waar zijn eten op zijn bord vandaan komt. Omdat hij dol is op (moes)tuinieren en helpen in de tuin, maar deze mama totaal geen groene vingers heeft,zou dit boek hier helemaal tot zijn recht komen. Lijken me heerlijke momenten samen met onze zoon! :-) groetjes Gabrielle Tilmans

    BeantwoordenVerwijderen
  91. Graag zou ik het boek winnen. We tuinieren al jaren, maar het lijkt mij leuk om nieuwe dingen te ontdekken. Groetjes Eeke Veen.

    BeantwoordenVerwijderen
  92. Als ik dit boek win, kan ik eindelijk meedoen aan de moestuinactiviteiten van de familie. Nu kan ik nooit meedoen omdat ik steeds altijd alles fout doe, maar met de makkelijke moestuin moet het zeker lukken!! :-D

    BeantwoordenVerwijderen
  93. Ik doe graag mee. Wie weet wordt onze moestuin dan een succes��
    Bedankt voor al je inspirerende blogs!
    Groetjes Cornélie

    BeantwoordenVerwijderen
  94. Ha leuk, ik doe ook graag mee. Alvast een Vaderdag kadootje voor man.!!

    BeantwoordenVerwijderen
  95. Wat een leuke actie!
    Ik rommel elk jaar maar wat aan, dus graag een lootje om kans te maken op het boek!

    BeantwoordenVerwijderen
  96. Ik loot graag mee voor zo'n mooi boek. Groetjes, Rianne N.

    BeantwoordenVerwijderen
  97. Wat een leuke actie! doe graag mee. heerlijk groenten uit eigen tuin.
    groetjes Hansje

    BeantwoordenVerwijderen
  98. Ik doe graag mee voor mijn moeder. Die is vorige maand met pensioen gegaan en mijn vader heeft een kasje voor haar gebouwd. Ze wil gaan poten en planten met o.a. groenten. Om haar op weg te helpen zou dit boek een super uitkomst zijn! Dus ik duim!

    Groet,
    Lieke van Buuren

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik doe graag mee met de winactie.
      groeten Marlies Vrakking

      Verwijderen
  99. Daar doen we graag aan mee. Net bezig om een moestuintje te starten en met dit boek erbij moet het lukken.

    BeantwoordenVerwijderen
  100. Hier doe ik graag aan mee. Zo'n boek zou me kunnen helpen om n moestuintje te beginnen. In mijn kleine plaatsje van 20 vierkante meter.
    Joke

    BeantwoordenVerwijderen
  101. Wat een leuke winactie, ik doe ook graag mee! Dan deel ik hem met mijn schoonvader die een 'echte' moestuin heeft. Dubbel plezier! Groeten, Patty

    BeantwoordenVerwijderen
  102. Weinig kans zo te zien maar toch doe ik ook graag mee aan deze leuke win-actie :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  103. Ik doe graag mee. Ben net gestart met een moestuin en alle tips zijn welkom.

    BeantwoordenVerwijderen
  104. Woh, wat een reacties! Het lijkt me ook een geweldig leuk boek. Ik wil ook graag meedoen om dit boek te winnen.
    Groetjes, Marie

    BeantwoordenVerwijderen
  105. Wat leuk dat jullie een moestuin zijn gestart, we hebben een volkstuintje gehad, superleuk maar kostte ons te veel tijd. Dus helaas gestopt. Nu hebben we wat gezaaid voor in de achtertuin. Ik wordt altijd er zo blij van, alles te zien groeien etc! Het boek lijkt me heel leuk en doe graag mee :)
    Gr Annemieke

    BeantwoordenVerwijderen
  106. Wat een hoop reactie al in zo'n korte tijd!
    Zelf doe ik ook heel graag mee.
    Heb het boek al een paar keer in de bieb geleend maar hem inkijken op het moment dat je hem nodig heb is toch makkelijker :).
    Groetjes, Monica

    BeantwoordenVerwijderen
  107. Ik wil ook graag meedoen. We zijn pas in een nieuwbouwhuis komen wonen, en de tuin moet nog helemaal worden aangelegd. Groetjes Marijke

    BeantwoordenVerwijderen
  108. Sinds kort sta ik er alleen voor. Verder met een kleiner budget en zonder man met groene vingers, een geschikt moment om zelf aan de slag te gaan. Zeker nu ik heb gemerkt dat tuinieren helpt bij een dip. Dit boek is dus heel welkom!

    BeantwoordenVerwijderen
  109. Erg leuk, dat wil ik graag proberen! Groet Karin B.

    BeantwoordenVerwijderen
  110. Ja ik doe ook heel graag mee:) groetjes, Hilda

    BeantwoordenVerwijderen
  111. Super leuke winactie. Met de tips van het boek moet het nog beter gaan lukken. Ik doe dan ook graag mee aan de winactie. groetjes, Nicole

    BeantwoordenVerwijderen
  112. Geweldig! Ik wil ook graag mee doen met deze win actie.

    BeantwoordenVerwijderen
  113. Ik doe graag mee. Ik wil ook graag starten met een moestuintje dus dit boek komt goed van pas.

    Groetjes Danielle

    BeantwoordenVerwijderen
  114. O, dat lijkt me leuk om te winnen zeg! We hebben nu al een paar jaar een moestuin, maar nu 'doen we maar wat'. We kunnen veel leren uit dat boek!
    Jantje

    BeantwoordenVerwijderen
  115. Annemarie Slingerland11 april 2018 om 20:25

    Ik doe ook heel graag mee! Leuke winactie.

    BeantwoordenVerwijderen
  116. Wat een leuke actie! Vorig jaar samen met de kinderen gestart met een moestuinbak. We kunne nog wel wat tips gebruiken voor een betere oogst. Groet, Marijke W

    BeantwoordenVerwijderen
  117. tjsa.. een leuke actie, doe graag mee. Je hebt altijd van die goede ideeen. Zelf hadden we thuis 70 m2 moestuin. Nu zou ik het ook graag willen, met ons grote gezin. Het geeft ook een hoop gezelligheid met elkaar. Groenten oogsten en dezelfde dag op je bord. Goed voor duurzaamheid en de ontwikkeling van de kids. Veel succes met deze actie.
    Arianne te A

    BeantwoordenVerwijderen
  118. Heb een strookje grond van 2 bij 1,5 meter. Daar wil het alleen maar een beetje lukken met bietjes en prinsessebonen. Het boek lijkt me dus heel bruikbaar om eens te kijken of ik er meer uit kan halen! Ik doe dus graag mee! Groetjes, Joke

    BeantwoordenVerwijderen
  119. Wat een leuke actie! Ik doe graag mee om het boek te winnen. Ik wilde graag beginnen met een simpele moestuin om het eens te proberen. Dit boek zou dus goed van pas komen! Groetjes Ellen

    BeantwoordenVerwijderen
  120. Ik doe ook mee.
    Je verhaal van gisteren is heel herkenbaar, ik kan ook een cactus dood laten gaan 😉
    Nu dat we verhuisd zijn hou ik steeds meer tijd en energie over dus misschien lukt het dan eindelijk om groene vingers te gaan kweken.

    BeantwoordenVerwijderen
  121. Lijkt me een superhandig boek!Ik wil graag meeloten. Groetjes van Hannah Jo.

    BeantwoordenVerwijderen
  122. Ik ben gek op boeken en op tuinieren en op blogs lezen en nog veel meer :-), dus ik waag graag een kansje!! Lieve groet, Rita

    BeantwoordenVerwijderen
  123. Onze zoon van 9 jaar is enthousiast begonnen met de moestuintjes van Albert Heijn in zijn ecosysteem. Helaas heb ik ab-so-luut geen groene vingers en kan hem nauwelijks helpen. Daarom doe ik graag mee met deze win-actie, misschien komt het dan nog goed...��
    Groetjes,
    Rineke

    BeantwoordenVerwijderen
  124. Ook ik loot graag mee. Mijn boek leen ik erg vaak uit, met als gevolg dat ik zelf regelmatig mis grijp. Ik heb een hele goede bestemming voor het te winnen boek! Liefs Monique uit Epe.

    BeantwoordenVerwijderen
  125. Hallo Adrianne, ik doe graag mee met je leuke winactie.
    Gr. Jolanda

    BeantwoordenVerwijderen
  126. Oh wat leuk. Vorig jaar hebben we geprobeerd te tuinieren in bakken. Als gastouder met m'n kindertjes. Wat zou het leuk zijn om tips te krijgen. De kinderen meer te leren

    BeantwoordenVerwijderen
  127. Niet geschoten is altijd mis.Doe toch een poging voor mijn zoon ,die net een boerderijtje heeft gekocht.'
    Groetjes, Hanny

    BeantwoordenVerwijderen
  128. ik doe graag mee met de actie!
    groetjes Margriet

    BeantwoordenVerwijderen
  129. Oooo O ik zou graag mee doen. Ik lees je mailtjes altijd met veel plezier en haal er ook vaak tips uit. Mijn zoon en ik zijn nooit verder gekomen dan de ah tuintjes. En hebben helaas nooit wat kunnen oogsten. Groetjes Miriam

    BeantwoordenVerwijderen
  130. Wow 30 april dat duurt nog lang.... Ik kan niet wachten. Dol op boeken en nog geen echte groene vingers. En wel genoeg tuin... Dus dit boek meer dan welkom. Groetjes van Sien en ook beetje van Ot hoor.

    BeantwoordenVerwijderen
  131. Ook op ons heerlijke balkon (50m2 echt geweldig!) is moestuinieren mogelijk, wij genieten van al dat groeit en bloeit. Een inspirerende en helpende hand met dit vrolijke boek is dan ook heel erg welkom.

    BeantwoordenVerwijderen
  132. Dit boek zou voor ons geweldig zijn. Door een drastische verlaging van inkomen gaan we proberen zoveel mogelijk uit eigen tuin te eten en te conserveren voor later. Veel weten we niet van moestuinieren en dit boek zou ons enorm kunnen ondersteunen

    BeantwoordenVerwijderen
  133. Carolien van Dam12 april 2018 om 07:04

    Ik loot graag mee. Vorig jaar is mijn moestuin mislukt dus dan is zo'n boek nooit overbodig....

    BeantwoordenVerwijderen
  134. Ik doe heel graag mee. Lijkt me een fijn boek om altijd bij de hand te hebben. groetjes, Susanne

    BeantwoordenVerwijderen
  135. Ik doe heel graag mee. Lijkt me een fijn boek om altijd bij de hand te hebben. groetjes, Susanne

    BeantwoordenVerwijderen
  136. Wauw wat een leuke aktie! Daar doe ik graag aan mee!! Gr. Gerrie

    BeantwoordenVerwijderen
  137. Wat een leuke actie. Sinds vorig jaar in het bezit van een grotere tuin en een deel daarvan hebben we bestemd voor moestuin. De wil is er, de kennis nog niet. Het boek zou goed van pas komen.

    BeantwoordenVerwijderen
  138. Leuk ik doe mee!, groetjes arianne H

    BeantwoordenVerwijderen
  139. Ik doe héél graag mee aan deze loting!

    BeantwoordenVerwijderen
  140. We hebben een grote moestuin en ik kan altijd tips gebruiken hoe het beter/sneller/makkelijker kan, dus ik doe graag mee!

    BeantwoordenVerwijderen
  141. Leuke actie! Ik doe heeeeel graag mee. Mede door m'n allergieën ben ik geneigd om een eigen moestuintje te starten om pesticide vrij (en goedkoper) te kunnen eten. Met dit boek zal dit een stuk makkelijker gaan. Daarnaast kan ik het boek ook goed voor de moestuin van m'n klasje kleuters gebruiken (meer kans dat ze het overleven ;) ). En tot slot; hoe leuk zou het zijn als het super goed lukt en ik mooie foto's van de zelfgekweekte groente/fruit kan maken (ben een hobby fotograaf)?? #duimenmaar

    BeantwoordenVerwijderen
  142. Leuk! Ik waag een kansje !
    Succes met het kiezen van de winnaars ;-)
    Groetjes
    Marieke Hoogendijk

    BeantwoordenVerwijderen
  143. Aleida bij de Vaate12 april 2018 om 15:01

    Het zou leuk wezen om samen met mijn dochter dit te mogen doen!

    BeantwoordenVerwijderen
  144. Zou erg leuk zijn! Fieke H.

    BeantwoordenVerwijderen
  145. Super! Ik loot graag mee

    BeantwoordenVerwijderen
  146. Dat kunnen wij wel gebruiken voor ons nog kalende grond waar in onze dromen sappige appels, lekkere aardappels en mooie aardbeien vandaan gaan komen.

    BeantwoordenVerwijderen
  147. Ik loot graag mee voor een exemplaar! Gr Nathalie vK

    BeantwoordenVerwijderen
  148. Ik lees je blog dagelijks, reageer eigenlijk maar heel weinig. Maar nu reageer ik dan toch. Ik zou graag meeloten voor zo'n boek.

    BeantwoordenVerwijderen
  149. Hoi Adrianne, ik doe graag mee om een exemplaar te winnen!
    Groetjes, Marleen

    BeantwoordenVerwijderen
  150. Ik loot ook graag mee, maar als ik win geef ik het boek aan mijn zus. Ik heb zelf geen tuin maar zij een tuin en een moestuin. Zij zal zo’n cadeau zeker waarderen.

    BeantwoordenVerwijderen
  151. Heeeel graag, probeer al jaren een moestuin te creëeren waaruit ik redelijk kan putten....helaas lukt dat niet zo heel goed. Zou dit de oplossing zijn?
    Groet, Belinda

    BeantwoordenVerwijderen
  152. Heeeel graag! Zou het dan eindelijk gaan lukken om uit eigen tuin te oogsten?!

    BeantwoordenVerwijderen
  153. Graag doe ik ook mee met de actie! Ik dacht dat ik al een reactie had achtergelaten, maar daar is waarschijnlijk iets mee mis gegaan, want ik kan hem niet terugvinden... Het is me vooralsnog niet gelukt overtuigend resultaat te krijgen uit de kleine moestuinpogingen. Ik hoop samen met mijn 1,5 jarige deze zomer écht wat gaan oogsten en haar de heerlijkheid van eten uit eigen tuin en een stukje zelfvoorzienend leven bijbrengen. Groetjes Santos

    BeantwoordenVerwijderen
  154. Loot graag mee voor een exemplaar.
    Groeten Maja P

    BeantwoordenVerwijderen
  155. Erg benieuwd naar alle tips in dit boek,als beginnende moestuinierder Groetjes Anna italieganger@gmail.com

    BeantwoordenVerwijderen
  156. Wat leuk! Als ik win zie ik het maar als signaal dat ik inderdaad een moestuin moet beginnen ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  157. Mooie actie. Tuinieren vind ik erg leuk. Ik doe graag mee!
    Groet, Lianne

    BeantwoordenVerwijderen
  158. Leuke actie. Ik doe graag mee!

    P.S. heb je al een kniebeschermerset voor je kind? Ik heb er 1 van de kringloop die ik nooit gebruik! Stel dat ik win (klein kansje), kan ik het boek ophalen en geef ik jou die set.

    Succes en tuinierplezier!

    BeantwoordenVerwijderen
  159. Ik wil ook graag mee doen. Ik heb een moestuin op ons dakterras en alles in potten staan. Zou graag meer oogst willen creëren en kijken hoe ik dat voor elkaar zou kunnen krijgen voor ons 6 persoons volwassen gezin. Thea

    BeantwoordenVerwijderen
  160. Coby vd Nieuwendijk14 april 2018 om 04:15

    Wat leuk .
    Ik loot graag mee.
    Coby

    BeantwoordenVerwijderen
  161. Bij de plannen om mijn postzegeltuin van 8 vierkante meter dit jaar te verhogen met bakken (Knieën en hopelijk ik ook worden dit jaar 75) zou zo'n boek goed van pas komen.
    Groet MiekeR

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik zou het heel bijzonder vinden wanneer ik het boek zou krijgen. Groet Geertje

      Verwijderen
  162. Graag loot ik mee. Vorig jaar is mijn AH moestuintje jammerlijk mislukt;-) Leny B

    BeantwoordenVerwijderen
  163. Samen met iemand anders ben ik net weer gestart in onze moestuin. Dit boek is meer dan welkom, ik loot graag mee. Groet, Judith H.

    BeantwoordenVerwijderen
  164. Zoals verwacht veel reacties maar wat een leuke actie ! Ik doe natuurlijk ook mee om de moestuin naast mij huis professioneler aan te pakken ipv altijd maar "iets" doen. Groetjes Anne Schipper

    BeantwoordenVerwijderen
  165. Moestuinieren op een groot en zonnig dakterras �� zou goed moeten lukken, alleen missen wij wat handvatten en tips �� om het goed aan te pakken. Dit mooie boek zou de sleutel �� tot succes kunnen zijn voor een blij moestuinterras ��☉ Super leuk dat je deze winactie organiseert Adrianne! Lieve groetjes, Paulien

    BeantwoordenVerwijderen
  166. Zou hier ontzettend blij mee zijn! Groeten Eline

    BeantwoordenVerwijderen
  167. Oh wat zou dat leuk zijn! Ik ben nu begonnen met de moestuintjes van de Appie maar moet nog bezien of het gaat lukken. Nu met een klein rond hobbelend dochtertje ben ik extra gemotiveerd om een mooie moestuin aan te leggen, zo'n mooi boek zou ik daar heel goed bij kunnen gebruiken!

    BeantwoordenVerwijderen
  168. ja hier wil ik wel aan meedoen.
    Henriëtte P

    BeantwoordenVerwijderen
  169. Oh wat leuk deze actie. Ik doe graag mee.
    Annemarie N

    BeantwoordenVerwijderen
  170. Heel graag wil ik meedoen en natuurlijk winnen. Heb al jaren een moestuintje maar het lukt me maar niet het simpel te houden. Het wordt altijd een miskleun. En de kinderen willen zo graag helpen. Hoop dat het boek me een nieuwe impuls geeft en veel tips en trucs hoe we het samen opnieuw kunnen opzetten. Groetjes Anja Dibbets

    BeantwoordenVerwijderen
  171. Doe heel graag mee met de winactie! Omdat we binnen een halfjaar gaan verhuizen lukt het dit jaar niet om een moestuin te beginnen. Wil volgend jaar weer een poging wagen en dan helpt dit boek me vast!
    Groetjes Alien

    BeantwoordenVerwijderen
  172. Wat een leuke actie. Ik doe graag mee, het lijkt me geweldig om in mijn tuin, die ik nu aanpak sinds ik een jaar geleden in dit huis kwam te wonen, wat eigen groente en fruit te kunnen kweken. Groetjes Dominique Wind

    BeantwoordenVerwijderen
  173. Ik doe graag mee! Online haal ik mijn moestuininspiratie van mooiemoestuin.nl, dat vind ik een hele leuke en informatieve site :) maar een extra naslagwerk is altijd welkom! Heleen

    BeantwoordenVerwijderen
  174. Lijkt me erg leuk, vorig jaar was de oogst 1 mini worteltje (wel lekker). Dus ik denk dat we nog wel iets kunnen leren. De kinderen vinden het in ieder geval geweldig om dingen uit de tuin te kunnen eten. De druiven en appels gaan gelukkig wel goed.

    Gr. Marion L.

    BeantwoordenVerwijderen
  175. Na de jammerlijke mislukking van de AH moestuintjes (iets te vroeg buiten gezet en na een combinatie van vorst aan de grond en harde wind nérgens meer terug te vinden ;-)), zou dit perfect zijn voor een nieuwe poging. Groet Evelyn

    BeantwoordenVerwijderen
  176. Hier ook een jarenlange moestuinprutser, vind het zo leuk om te zien, maar deel de oogst met slakken enzo. Zelden dat ik er maaltijden van kan brouwen. Dus als het makkelijker kan....Ach als je maar plezier hebt! Maar ding graag mee naar het prachtige boek.

    BeantwoordenVerwijderen
  177. Ik loot graag mee. Elk jaar begin ik vol goede moed om in te knakken en in mijn tuin mislukt al jaren de sla... Wie weet kom ik met dit boek wel veder.

    BeantwoordenVerwijderen
  178. Ik doe graag mee! Groetjes, Marieke

    BeantwoordenVerwijderen
  179. jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, ik doe mee...ik hou er zo van en mijn kids ook en mijn man ja natuurlijk ook!!!
    groetjes tineke

    BeantwoordenVerwijderen
  180. Ja dat lijkt me erg leuk!!!
    groetjes Marjolijn s

    BeantwoordenVerwijderen
  181. Ja ik doe mee voor mijn dochter, ze wil een moestuintje opstarten, dat lukt niet zo goed.
    Met dit boek zal het wel lukken.

    BeantwoordenVerwijderen
  182. Wow wat een leuke winactie.
    Ik zou het boek graag willen winnen ��

    BeantwoordenVerwijderen
  183. Jaaaa, op de valreep nog. Samen met mijn kinderen zou ik me graag weer op het moestuin project willen storten. Duimen maar!
    Groet, Irene

    BeantwoordenVerwijderen
  184. Ik doe graag mee op de valreep. Ben al bezig met mijn zaadjes maar ik kan nog wel wat guidance gebruiken om het dit jaar tot een wat noemenswaardigere oogst te brengen... ;)

    BeantwoordenVerwijderen